Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

От кухнята на Game Craft – Част първа

Целта на поредицата от статии “От кухнята на Game Craft “ е да те запознаем с вътрешните процеси на GameCraft :) .

В първата част ще си поговорим за това как комуникираме във фирмата и как си организираме седмицата.

Инструменти за комуникация

Екипът на GameCraft наброява 6 човека и за да успеем да изкомуникираме всичко на време, точно и ясно ползваме най-различни инструменти, които правят живота на един startup по-лесен.

Teamlab Logo
Teamlab Logo


На първо място стои TeamLab – project management системата, която използваме.
Ползването на подобна project management система улеснява работата по няколко начина:

  • Държи данните за хората в GameCraft
  • Поддържа дискусионни форуми, където бреийнстормваме идеи или обсъждаме проекти, когато не сме заедно.(изключително удобно!)
  • Поддържа създаване на проекти и задачи към тях – с напредване на времето е важно да се следи къде какво става по проектите (писането на хартия/google docs помага до един момент)
  • Всеки, който върши някаква работа, си след и времето в TeamLab – това дава изключително ценна информация средно за колко може да се справяме с проектите
  • Поддържа Wiki страници – може би най-хубавата функционалност на TeamLab. В GameCraft усилено използваме Wiki страници за да описваме и записваме процеси и различна информация от работата. Предимството на ползване на Wiki страници е, че ако човек има въпрос първо може да провери дали отговора му е в Wiki-то и така да спести време на него и на някой друг. Акумулирането на знания в Wiki е дългосрочна инвестиция, която всеки startup е хубаво да направи :)
Wiki Pages View
Wiki Pages View
Google Hangout
Google Hangout

След TeamLab идва място на Google Hangout.
Ползваме го всеки петък, когато правим седмичното обсъждане (weekly scrum), където всеки казва какво е правил през седмицата, какви проблеми има и какво ще прави през следващата седмица.
По този начин целият екип е up-to-date с информацията.

Dropbox Logo
Dropbox Logo

Разбира се, не може да минем и без Dropbox – това е платформата, която използваме за споделяне на файлове, върху които се работи в момента, както и за хранилище на всевъзможните лога, които се правят в GameCraft.
След като даден проект приключи, файловете за него се архивират в един дебел FTP сървър, който стои на топло в Плевен :) .

init Lab
init Lab

Като изключим онлайн инструментите, най-добрият начин за комуникация е лаба. Събираме се там и обсъждаме всичко нужно, както и мислим идеи :) .

Очаквайте в следващите части :

Част 2 : Техники – тук ще споменем за част от техниките, които ползваме в работата си (помодоро, мисловни карти)
Част 3 : Игровизиране на GameCraft – тук ще разкажем как игровизираме самата фирма :)

Game Craft

Facebook Twitter YouTube 

Leave a comment  

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>